Skip to content

Dogville – tøjbutik i Hundested

Kajgaden Dogville

Uden for sæson-åbningstider januar og februar 2024:

Onsdag kl 10-16

Lørdag kl 10-14

I butikken finder du hovedsageligt to brands nemlig LYNÆS denmark og Klitmøller Rig Wear.

Adressen er amtsvejen 6a, 3390 Hundested. Læs lidt om butikken på Hundested Havn her.

 

 

TELEFONNUMMER: 40195656

Dogville tshirt hvid sommer

cargo shorts klitmøllercap med bølge Klitmøller Rig Wear

Dogville hue sort Caps fra Lynæs

bomuldssømandstrøje

Gå til WEBSHOP

  lynæs tshirt blå fisker

lynæs tshirt lille logo

Om Hundested og Dogville

Hundested er en hyggelig havneby beliggende på halvøen Halsnæs i Nordsjælland, Danmark. Byen har et indbyggertal på 8.520 (2023) og tilhører Halsnæs Kommune i Region Hovedstaden. Byens historie kan spores tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor garnfiskere fra Lynæs begyndte at lande deres skibe på stranden ved revet.

I løbet af 1830’erne begyndte fiskerne at opføre beboelseshuse i området. Havnen blev gradvist udvidet for at imødekomme de større skibe, og i dag er Hundested Havn en moderne trafikhavn. Jernbanen nåede Hundested i 1916 som en forlængelse af Hillerød-Frederiksværk-banen. Hundested Havn består i dag af en fiskerihavn, færgehavn, godshavn, containerhavn og lystbådehavn. Havnen er hjemsted for flere fiskehandlere, og i 2008 blev et glaspusteri åbnet.

Havnefronten har også fået nyt liv takket være kunstnere, der deltager i den årlige sandskulpturfestival. I de seneste år er der blevet skabt flere aktiviteter på havnen, herunder et bryghus i et tidligere vodbinderi/smedeværksted. Der er også planer om at etablere et maritimt oplevelsescenter på Hundested Havn. Havnen fungerer i dag som et kulturcentrum med gallerier, caféer og spisesteder.

Nogle kendte personer fra Hundested inkluderer Ole Wedel (byrådsmedlem), Anders Blichfeldt (sanger), Ketil Teisen (tv-vært), Lisbeth Davidsen (journalist), Morten Nordstrand (fodboldspiller), Povl Dissing (sanger), Tomas Villum Jensen (skuespiller og filminstruktør), Tue West (sanger), William Jøhnk Nielsen (skuespiller) og Knud Rasmussen (dansk/grønlandsk polarforsker).

Byen er også kendt for sin årlige sandskulpturfestival, hvor kunstnere fra ind- og udland skaber fantasifulde og smukt udførte sandskulpturer. Derudover kan besøgende opleve glaspusterne i aktion i Glassmedjen, et glasværksted beliggende ved havnen.

Knud Rasmussens Hus fungerer som et museum dedikeret til polarforskerens ekspeditioner i Grønland. Hundesteds historie går langt tilbage, og bynavnet er først dokumenteret i en kirkebog fra 1841. Oprindelsen af navnet er stadig ukendt, men det kan være forbundet med dyrenavnet “hund”.

En gammel skrøne hævder, at der engang var et stenrev ud for kysten, hvor sæler ynglede, og danske konger kom til Hundested for at jage dem. Dog er denne historie ikke bekræftet af gamle søkort og historiske kilder. I dag er Hundested en charmerende havneby med en rig maritim arv, spændende attraktioner og et levende kulturliv.

P.S I juli måned deler vi lokaler med BioVignes i Kajgaden på Hundested Havn – kig ned!