LYNÆS havn – en sejlerperle i Nordsjælland

Lynæs Havn – kendt som “Lynaes Marina” – en af de smukke lystbådehavne i Nordsjælland. Havnen er et naturligt stoppested for sejlere fra Isefjord, Roskildefjord og Kattegat og byder på en fantastisk beliggenhed og en venlig atmosfære.

Omgivet af naturskønne omgivelser kan du nyde freden og roen i havnemiljøet. Du har mulighed for at tage på vandreture langs de smukke strande og de 33 meter høje klinter, der omgiver havnen.

Hvis du er på besøg som gæst, vil du blive mødt af en børnevenlig strand, hvor børnene kan boltre sig, og hvis du er til windsurfing, så er dette stedet at være – det er faktisk Sjællands bedste spot til denne populære vandsport. Der er også to gode grillområder, hvor du kan tilberede lækre måltider, en fin legeplads til børnene, en spændende oplevelsesbro, et badehus med sauna og to sheltere med bålsted, hvor du kan hygge dig.

Om sommeren er der plads til autocampere på bådenes vinterpladser, så du kan nyde havnen og dens faciliteter hele året rundt.

På havnen finder du forskellige servicetilbud og forretninger, der også har åbent i weekender og på helligdage. Der er en hyggelig café og ishus ved navn Lynæs Café og Ishus, hvor du kan få lækker mad og forfriskninger.

Der er også Lynæs Madbar, Lynæs Fisk og Steakhouse, Marinecenter (hvor der sælges LYNÆS sømandssweatre), hvor du kan finde alt i udstyr til både og sejlerlivet, et bådeværft og en bådmægler, samt et surfcenter. Hvis du er på udkig efter en god restaurant i nærheden, kan du besøge Lynæs Kro.

Havneområdet byder på et aktivt foreningsliv med fiskeriforening, sejl- og kajakklub, surf- og kiteklub, bådelaug, jollelaug og havbadeklub, hvor du kan nyde en forfriskende dukkert fra badebroen, badehuset og saunaen. Der er også en DSRS-redningsstation for sikkerheden til søs.

Havnen er udstyret med en 20 tons bådkran, mastekraner, slæbested og et tankanlæg med diesel og benzin, der er tilgængeligt for sejlerne.

Hvis du vælger at udforske området omkring havnen, vil du finde spændende seværdigheder, herunder naturfredninger og udsigtspunkter. Lynæs Havn har en historie, der går tilbage til 1720, og du vil kunne mærke den autentiske atmosfære, der er bevaret gennem årene.

Hundested by ligger kun 3 km væk, hvor du kan besøge Knud Rasmussens hus blandt andre interessante steder. Der er også bus- og togforbindelser til Frederiksværk og Hillerød, hvor du kan udforske Krudtværksmuseet og Frederiksborg Slot, og få en dybere indsigt i områdets historie og kultur.