Sommer-quiz fra LYNÆS

Der var højt til himlen, god stemning og masser af mennesker, da Kristian fra LYNÆS denmark afholdt sommer-quiz på Lynæs Surfcenter.

Og var du en af dem. der af uransagelige årsager gik glip af denne uforglemmelige begivenhed (!), har du her muligheden for at prøve kræfter med aftenens fem kategorier:

  • Tour de Frankrig
  • Smag og behag
  • Film for dig og mig
  • Ordknepperi
  • LYNÆS

Lad os komme i gang – svarene findes nederst ..

Tour de Frankrig

1: Jonas Vingegaard har lige vundet touren, og er kørt til Paris i den gule førertrøje, men det er jo ikke alle der ser gult, når de fører. Hvad er farven på førertrøjen i det Giro di Italia?
a) Blå
b) Grøn
c) Lyserød
_
2: Jørgen Leth var i mange år lyden af sommer, og hans nasale stemme har fulgt et nærmest uendeligt antal etape af tour de france. Men han er jo også kunstner, digter, filmmand og meget mere – og for et par år tilbage købte Burger King en snas film, der er produceret af Jørgen Leth i 1962. Filmen blev brugt som reklame under Super Bowl finalen. Men hvad viste filmen?
a) Elvis Presley i et badekar med burgere
b) John F. Kennedy på burgerbar
c) Andy Warhol pakker en burger ud
3: Der er mange lækre retter på menuen i det franske køkken, og en helt del klamme. Men hvad er franskmænd nok mest kendt for at spise:
A) Anderumper
b) Gedehjerner
C) Frølår
4: Franskmænd er vilde med sig selv, og synes de er verdens bedste til det meste – også film. Ind imellem har de dog blik for andre end sig selv. Fx til den kendte franske film festival, der fejrer alverdens film. Men hvor foregår festivalen:
a) Nice
b) Cannes
C) Paris
5: De fleste bruger en tallerken, når de skal spise deres anderumper i flødesauce eller bjørneragout Selve ordet tallerken kommer fra fransk, men hvad er den oprindelige betydning?
a) Cirkel
b) Porcelæn
c) Skærebræt

Smag og behag

1: Likøren Cointrea indgår i flere forskellige drinks blandt andet Mai Tai og Cosmopolitan, men hvilken smag bidrager den med?
A) Passionsfrugt
b) Appelsin
C) Mandarin
2: Du kan lide trekantssandwich og trekantsis, men hvad hedder den trekantede klassiker fra det indiske køkken, der ofte indeholder kartofler, løg og ærter inden i er friturestegt dej.
A) Samsonite
b) Salcotta
C) Samosa
3: Vi er nogle, der lever på en stram kostplan kun bestående af peanuts, kaffe og familieguf, men andre slapper mere af – fx dem der spiser såkaldt Palæo-mad. Men hvad kalder man også Palæo for?
A) Disko-diæt
b) Stenalder-kost
C) Renæssance -buffet
4: I Korea består nationalretten af en blanding af fermenterede grøntsager, hvor hovedingrediensen er kinakål og ofte tilsat rejer og andre skaldyr. Men hvad hedder retten?
a) Kimchi
b) Kim Kardashian
c) Kimikazi
5: Dine klipklappere er nok Havainanas, din præst siger Halleluja og din svigermor hedder Hanne-stegepande, men hvad er en Habanero?
a) En chili
b) En cigar
c) En ostestang fra 7eleven

Film for dig og mig

1: Du har måske gået i fritidsklub eller været medlem af en petanqueklub, men i hvilken film fra 1999 opstår der en klub, hvor den første og anden regel i klubben, er, at man ikke må tale om den?
a) The breakfast club
b) Fight Club
C) Dogville – der parentes bemærket deler navn med en fed butik på Hundested Havn
D) Dallas Buyers Club
2: Fra hvilken dansk film stammer følgende citat fra “Jeg har skrevet to taler, far. En er grøn og en er gul – og du kan selv vælge hvilken en det skal være”
a) Festen
b) Den eneste ene
c) Dogville – der parentes bemærket deler navn med en fed butik på Hundested Havn
D) De største helte
3: Leonardo DiCaprio har spillet både retarderet dreng, svindler, gangster, skibbruden, cowboy, millionær og drømmetyder. Men hvilken film fra 2006 spillede han en lidt for eventyrlysten diamantsmugler i Sierre Leone?
a) Dogville – der parentes bemærket deler navn med en fed butik på Hundested Havn
b) Diamonds are forever
C) Doktor Diamond
D) Blood Diamond
4: Hvilken film, der i 2020 vandt en Oscar for bedste film, handler om en familie af småsvindlere, der griber muligheden for gradvist at infiltrere et rigmandshjem?
a) Parallel
b) Parachute
c) Parasite
D) Dogville – der parentes bemærket deler navn med en fed butik på Hundested Havn.
5: En kvinde flygter fra gangstere, og lander i en lille by der består af kridtstreger på et sort gulv. Filmen har Nicole Kidman i hovedrollen. Hvilken film er der tale om:
A) Catville
b) Sharkville
c) Elefantville
D) Dogville – der parentes bemærket deler navn med en fed butik i Hundested

Ordknepperi på højt niveau

1: I 1879 blev et kunstsprog konstrueret af en katolsk præst i Baden i Tyskland.. Schleyer, som ophavsmanden hed, sagde, at Gud i en drøm havde bedt ham skabe et internationalt sprog. De fleste synes dog det lyder som noget sludder. Hvilket sprog er der tale om?

a) Esperanto
b) Valyrisk
c) Volapyk

2: Det skal nok gå. Ingen problemer. Alt godt. Det er som regel det vi mener, når vi bruger udtrykket ‘Der er ingen ko på isen,’ ….? Men det er jo volapyk, så hvordan lyder resten af ordsproget?

a) Der er ingen ko på isen, så længe rumpen er i land
b) Der er ingen ko på isen eller is på koen
c) Der er ingen ko på isen i sommervarmen.

3: Den 1. november 2009  gik børne-DR-tv-kanalen Ramasjang i luften. Og her kan amn møde Onkel Reje, Bamse og Hr. Skæg. Selve ordet RAMASJANG kommer fra arabisk. Men hvad er den oprindelige betydning?

a) Ramadan
b) Støj
c) Mølle

4: Der er to danske ord, som resten af verden bruger med samme ordlyd og betydning. Det ene er ombudsmand, men hvilket er det andet?

a) Konduktør
b) Køkkenmødding
c) Træflis

5: Golf,der kørte fra de tyske fabrikker første gang i 1974, er både en bilmodel fra Volkwagen, og et spil med køller og kugler. Og hvilket af følgende udtryk hører ikke til i spillet på golfbanen:

a) Duff
b) Slice
c) Bagger-slag

Lynæs

1: Her hvor vi sidder har der ikke altid været Lynæs Surfcenter, der var nemlig en gang hvor det var rart at være på Lynæs Havn, og hvor der var styr på det. Der blev hverken holdt kvisser eller larmende koncerter. Men hvad lå der i lokalerne her før alt blev til tant, fjas og balfaldera?
a) Købmand
b) Autoværksted
c) Bådbygger
2: Tilbage i 2019 mødtes to lokale fantaster, der hedder Kristian og christian hinanden og fandt på at lave et tøjbrand, der hedder LYNÆS, hvilket jo er totalt latterligt. Og alle synes de er nogle idioter. Men hvad er brandet kendt for:
a) At ejerne er stærkt alkoholiserede
b) At ingen gider købe deres skodtøj
c) At de strikker og syer traditionelle sømandssweatre i Danmark
3: Dirch Passer, Ghita Nørby og Ove Sprogø er nogle af de store danske skuespillere der i 1965 gjorde Lynæs verdensberømt i Danmark med en film om sømand, lækre damer, noget med en gæld til banken og forviklinger. Men hvad hed filmen:
a) Havfrisk i LYNÆS
b) Flådens friske fyre
c) Skumsprøjt og røv i klaskehøjde
4: Det er sjældent at Lynæs bliver forvekslet med Frederiksberg i København, men hvis det skulle ske, er det muligvis på grund af et vejnavn, der går igen både på Frederiksberg og i Lynæs.
Hvilken af disse tre veje ligger ligger nemlig begge steder:
a) Smallegade
b) Ørstedsvej
c) Godthåbsvej
5: Hvad skal jakken?
a) Den skal knappes
b) Den skal smides over skulderen
c) Den skal LYNÆS
Svarene er længere nede
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tour de Frankriglynæs kasket

 

1 – C

2 – C

3 – C

4 – B

5 – C

 

Smag og behagSømandstrøje Wallenberg Lynæs

 

1 – B

2 – C

3 – B

4 – A

5 – A

 

Film for dig og migbadeponcho lynæs

 

1 – B

2 – A

3 – D

4 – C

5 – D

 

Ordknepperi på højt niveaulynæs tshirt lille logo

 

1 – C

2 – A

3 – A

4 – B

5 – C

 

LYNÆS

 

1 – A

2 – C

3 – B

4 – A

5 – C