Poncho til vinterbadning er populær som aldrig før

Vinterbadning er hurtigt blevet nærmest en folkesport, og med en poncho til at trække over hovedet lige efter det kolde gys, er man fuldt ud i stand til hurtigt at få varmen igen. Derfor er er den såkaldte badeponcho, surferponcho eller – som den hedder hos LYNÆS – havponcho populær som aldrig før.

Det er hverken en ny opfindelse eller en superkompleks genistreg, men det er efterhånden ingen hemmelighed, at vinterbadning og poncho supplerer hinanden lige så godt som kaffe & chokolade eller Tom & Jerry.

Og det er egentlig ikke så svært at forstå.

For det første er en havponcho blød som englehud. Versionen fra LYNÆS har frotté indvendig og velour udvending. Der er altså stor grad af luksusfølelse, når kutten smutter over hovedet.Poncho i økologisk bomuld

En anden ting, der gør havponchoen til en vinder ved vinterbadning er, at du tørrer hurtigt på grund af den store sugeevne som bomulden har. Af samme grund er det vigtig ikke at vælge ponchoer til badning der lavet i kunstoffer som akryl eller polyester.

Da der er god plads i en poncho, behøver man ikke stå splittereravende nøgen på stranden eller i friluftsbadet og skifte. Man kan lynhurtigt få badetøjet af inden under ponchoen og skifte til fra bukser og trøje, skifte fra våddragt til badetøj og der ud af. Du har fanget billedet.

Derfor er ponchoen rigtig rar at have med på offentlige steder. Hvadenten du er på stranden, i svømmehallen, hotellets pool eller på campingpladsen. Rigtig mange bruger dem i forbindelse med surfing, paddleboarding, vandsport eller åbent vand svømning.

Hvis man har et stykke fra badehus til vandkant eller stranden ligger en anelse længere end et stenkast væk fra hjemmet, er der ligeledes mange der bruge en poncho til at holde varmen fra A til B.

Men du behøver selvfølgelig ikke gå ud af hoveddøren for at benytte en poncho. Der er masser af mennesker, der bruger den til at putte i sofaen på en efterårsaften foran brændeovnen.

Husk huen til vinterbadning

Når en isnende vind piber om ørerne på dig, men du er fast besluttet på at blive kølet godt og grundigt i vintervandet, så gælder det ikke om at holde hoved koldt. Det gælder om at holde det varmt.

En god hue er derfor alfa omega for mange vinterbadere. lynæs hue

Måske er en hue fra LYNÆS, noget for dig? Den er ultrablød og holder din kernetemperatur nogenlunde intakt. Den er grå med Lynæslogo på fronten.

Vinterbader t-shirt med italiensk kunst fra LYNÆS

Det er ikke kun ponchoen fra LYNÆS, der har fokus på vinterbadning. I samarbejde med den italienske kunstner Andrea Ucini har vi nemlig designet en vinterbader t-shirt. Selv

Vask din poncho med omtanke

Hvis du skal have optimal glæde af din bomuldsponcho, er der et par enkelte få råd, der er gode at fælge i forhold til brug.

Du skal ikke bruge skyllemiddel, når du vaser din poncho. Hvis du gør det suger det ikke lige så godt. Det er af samme årsag at du ikke skal bruge skyllemiddel, når du vasker dine viskestykker og håndklæder.

Lad desuden være med at bruge blegemiddel, hvis der kommer pletter på din poncho. Det ødelægger farverne. Læg den evt i blød i lunkent vand en times tid får du vasker den i vaskemaskinen.

Brug et colour-vaskemiddel. I vaskemidler til hvid er der blegemiddel.

Det er bedste at vaske din poncho på sammen med lignende farver.

Vi anbefaler aldrig at tørretumble tøj. Det slider tøjet helt enormt og ødelægger og trækker fibre ud af din poncho, så den bliver tyndere og mindre vamset.

Hold dig fra tumbleren og behold den varme krammer fra en havponcho fra LYNÆS.

Læs også: 8 GODE GRUNDE TIL IKKE AT VÆRE VINTERBADER!

Istedet for en kåbe til vinterbadning

Når man netop har været i det kolde vand, er det rart at få noget om kroppen, der kan holde på den varme vi trods alt stadig afgiver efter dyppet. Mange tænker traditionelt og køber en kåbe til vinterbadning, og det kan også fungere fint.

En poncho dækker dog samme behov som en kåbe, kan derfor nemt erstatte den traditionelle badekåbe. Desuden bruger mange – som nævnt – en poncho til at skifte i. Og i modsætning til en badekåbe er der ikke noget der glider af, ned eller åbner med en havponcho, hvis man ikke passer på.

Produkt-specifikationer for LYNÆS poncho til voksne

 • Har en lomme på fronten, og har udover broderi på brystet et lille æ broderet på venstre bagskulder.
 • Blød hætte med ekstra foer i, der beskytter mod vind, sne (!), regn og sol.
 • Hav-ponchoen fra LYNÆS er lavet i en kraftig 380 gsm-højkvalitets bomuld. Bemærk, at den gennemsnitlige tykkelse af surfponchoer på markedet er 250 gram, og er ofte fremstillet af polyester med et lavt tørrepotentiale.
 • Fremstillet med frotte bomuld inden i og med velour udenpå.
 • Dækker ned over knæene og har relativt længere ærmer end andre ponchoer. De er 3/4 længde.
 • Det er en unisex poncho, hvor der er god plads. Det vil sige, at den største størrelse er MEGET stor, og en almindelig. voksen mand, skal have en poncho i den mellemste størrelse (L).
 • Du kan få ponchoer fra LYNÆS i farverne grå og blå. Begge med rødt broderi.

Vinterbadning kan have flere sundhedsmæssige fordele

Her er nogle mulige grunde til, at vinterbadning kan være sundt:

 1. Det kan styrke immunforsvaret: Når du vinterbader, udsættes du for kolde temperaturer, hvilket kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar.
 2. Det kan forbedre blodcirkulationen: Vinterbadning kan også hjælpe med at forbedre blodcirkulationen, da det kan øge produktionen af røde blodlegemer.
 3. Det kan have en positiv indvirkning på din mentale sundhed: Mange mennesker oplever en følelse af velvære og afslapning efter vinterbadning, hvilket kan have en positiv indvirkning på din mentale sundhed.
 4. Det kan øge dine endorfiner: Vinterbadning kan også øge produktionen af endorfiner, hvilket kan bidrage til en følelse af velvære og glæde.
 5. Det kan øge din søvnkvalitet: Nogle mennesker oplever også en forbedring af deres søvnkvalitet efter vinterbadning.

Det er dog vigtigt at huske, at vinterbadning ikke er for alle, og det kan være en god idé at tale med en læge, før man begynder. Du bør også altid være forsigtig og sikre, at du er forberedt på de kolde temperaturer, når du vinterbader.