UPCYCLING: Gamle surffrakker får nyt liv som cool, farverige bumbags i danish design

Et lokalt samarbejde mellem Klitmøller Rig Wear og Velvetnoon er udmundet i unika bumbags af udtjente surferfrakker. De farverige bumbags er allerede på vej til butikker i Los Angeles, der finder både samarbejde og brands eksotiske og eksklusive.

Det er det tætteste man kommer på et kinderæg indenfor tøjproduktion lige nu:

Det er klimavenligt, cool og det er dansk design.

Sådan omtrent kan man karakterisere samarbejdet mellem Danmarks ældste surfbrand Klitmøller Rig Wear og upcycling-specialist og designer Iben Maria Fredsøe.

Hun står bag brandet Velvetnoon, der designer unika-tasker af udtjente tekstiler eller fejlproduktioner. Og nu har hun altså fået fingre i surferfrakker og et givtigt samarbejde med Klitmøller Rig Wear. Bumbag rastafari Lynæs

“Jeg kender gutterne bag Klitmøller Rig Wear, og vi sparrer sammen om forskellige designmæssige udfordringer, men har hele tiden haft planer om et egentligt samarbejde. Og det mundet ud upcycling af fede, slidte surferfrakker, der stadig er masser af kvalitet i, men som ejeren har skiftet ud efter års slid i sand og saltvand,” siger Iben Maria Fredsøe.

Ifølge Christian Taasti, der, som en af de første, surfede i Klitmøller og startede Klitmøller Rig Wear i 1989, er der tale om et drømme-samarbejde.

“Vi har kørt med pant på vores frakker i nogle år, hvilket vil sige, at folk kan få 300 kroner retur for deres gamle frakke ved køb af ny. Derfor har vi fået frakker ind, der måske nok havde udtjent deres funktion som surferfrakke, men hvor materialerne er for gode til at skille sig af med. Især den kraftige nylontwill og det bløde polyesterfor, har ofte en lang levetid,” siger Christian Taasti og fortsætter: ”Vi har tidligere lavet hynder af frakkerne, gg det er så fedt, at det igen bruges kreativt videre.”

Bumbags på vej til Los Angeles og Tyskland

Allerede på idestadiet har der været interesse fra butikker i Los Angeles, da de finder både surfmiljø, mode og design fra Danmark ekstremt eksotisk.

Derfor er der en kasse upcycede bumbags på vej mod en række butikker via en salgsagent fra området.

“I Velvetnoon har vi tidligere haft sælgere af vores upcyclede produkter i blandt andet Los Angeles, og de her bumbags taler lige ind i det de konstant leder efter: Det er unika, det er autentisk og det er genialt genbrug,” slutter Iben Maria Fredsøe.

Desuden har forhandlere af Klitmøller Rig Wears walrusfrakker vist stor interesse for de farverige bumbags. De kan også findes på krw1989.dk, velvetnoon.dk og lynæs.com.