Skip to content

Surfercoat

På den vestlige kyst af Danmark ligger surfparadiset Klitmøller, og herfra stammer det ældste danske surfmærke, Klitmøller Rig Wear. Brandet blev skabt af Christian Taasti, en af de første til at omfavne det frie surferliv langs de brede kyster i det vestjyske. Denne livsstil blev inspireret af de amerikanske surfere og deres farverige shorts og t-shirts.

Desværre var det ikke altid let at få fat i det seje tøj fra USA, så i slutningen af 80’erne besluttede Christian Taasti sig for at lave sine egne fede surferbadeshorts. Og han lykkedes med det. Han fortsatte med at sy tøj, og en egentlig produktion blev sat i gang.

Navnet Klitmøller Rig Wear opstod, fordi Taasti og de andre surfere ofte sad og frøs, mens de satte deres sejl op i det blæsende og kolde vejr. Så efterhånden som kollektionen ikke kun bestod af shorts, blev det vigtigt at fokusere på at holde varmen både før og især efter turene på vandet. Klitmøller Rig Wear blev derfor blandt de første til at lave sweatshirts med en længere ryg end forstykket for at undgå at få kulde på ryggen, når man sad og riggede sejlene.

Som kronen på værket blev den ultimative surferfrakke, The Walrus Jacket, udviklet. Denne frakke er vindtæt, kraftigt vandafvisende og teknisk set i top med masser af detaljer, der gør den uundværlig for enhver surfer både før og efter en surfsession.

The Walrus Jacket – den ultimative surferfrakke fra Klitmøller Rig Wear

Der er ingen tvivl, når du ser en Walrus surferfrakke. Der er blevet kælet for detaljerne på alle niveauer. Det yderste lag er fremstillet af kraftig nylon twill, som gør den 100% vindtæt og meget vandafvisende. Det inderste lag består af en blød blanding af uld og polyester, der holder dig varm, selv når du har en våddragt på efter en surfsession. Det inderste lag absorberer ikke vand og tørrer derfor hurtigt.

Frakken har to forlommer med varmt foer, så du kan holde dine hænder varme. Der er forstærkninger omkring lommerne for at give balance, når du bruger dem. På venstre side er der en brystlomme, og der er også en inderlomme med lynlås til nøgler, penge og mobiltelefon. Hætten har en snøre til at stramme den omkring hovedet på kolde og blæsende dage. Der er lynlåse i bunden af hver side, så du kan åbne dem, når du skal køre bil eller cykle.

Mange har også opdaget, at en Walrus-frakke ikke kun er for surfere. Nogle bruger den som streetwear i byjunglen, andre når de lufter deres hund, og flere og flere vinterbadere hopper i Walrus-frakken før og efter den kolde dukkert. Ved vinterbadning er det nemlig vigtigt ikke at blive ekstremt afkølet af den kolde vind lige efter.